luni, 5 iulie 2010

Clipe ratate...


Ma uit la ceas... este 03.45 AM ...ies in curte... nu mai ploua... ma asez alaturi de cei doi colegi intre masinile rosii ce dorm tacute... semne de plecare nu sunt... e liniste... Din patru doar trei sporovaim. Utzu, schiteaza doar zambetul sau strengaresc si nu ar spune macar o vorba... Ma uit la canile noastre... toate trei sunt goale... privirea mi se agata de o mica ciobitura de pe maner... Aud: Te tot uiti la ele goale...! Pffuuu... Las ca pun eu ca pe voi nu ma pot baza! Halal linii 2. In timp ce umple canile cu cola continua: Nu o sa mai aman niciodata sa vad o persoana draga atunci cand aceasta ma cauta... uneori nu avem acel mai tarziu... vedem asta atat de des si tot nu pricepem... liniste... radeam cand i-am spus ca avem toata vara la dispozitie... i-am facut cu mana din ambulanta... a fost ultima data cand l-am vazut... Ne uitam lung in cani... ...si oare ce o fi vrut sa imi spuna?...Utzu surade senin... E prea liniste... doar din cand sfaraie zumzaitul lampilor de veghe ... o alta voce: Am fost invatati sa urmarim viitorul ca pe o stea calauzitoare, sa strabatem paduri intunecoase, sa urcam pante grele fara sa ne luam ochii de la tina noastra. Si pierdem atatea pe drum... abandonam clipe nefolosite... traim in trecut sau in viitor, regretam sau speram...dar,... cu prezentul ce facem?... cata liniste... hai sa mergem toti trei la somn ca nu stim ce ne asteapta mai tarziu... imi e dor de Utzu...

5 comentarii:

  1. Cate clipe nu ratam... si asta in majoritatea cazurilor pentru ca noi lasam sa se intample asa. Le irosim in propriile noastre ganduri si sperante... ca ii vom revedea... insa nu intotdeauna mai avem o alta ocazie.
    Sunt momente in care ajungem sa ne intrebam ce reprezinta in fond, oamenii care apar in viata noastra. Care-i rolul lor?
    Indiferent de momentul aparitiei, care poate fi unul banal, sau dimpotriva, unul cheie, oamenii, odata ce-si implinesc misiunea, dispar sau raman in continuare alaturi de noi. Ce avem de facut este sa intelegem care e menirea lor in viata noastra.
    Asta se intampla cand noi trebuie sa fim cei care invatam, intelegem si daruim apoi din experienta noastra celorlalti. Oamenii dragi care ne sunt alaturi pentru o viata sunt cei care, poate, au cel mai mult nevoie de noi...
    Nu trebuie decat sa avem grija sa nu ratam aceste ocazii de a petrece timpul cu ei!

    RăspundețiȘtergere
  2. Un foarte bun subiect. Si atat de mult adevar in aceste vorbe... De aceea traiesc fiecare clipa, fie ea buna sau rea, si nu accept sa mi se spuna "doar n-au intrat zilele-n pamant". Pentru mine prezentul reprezinta mult. Viitorul? De ce sa ma stresez cu el? Vine el. Incet, dar sigur...

    RăspundețiȘtergere
  3. Si o poezioara a carei morale vine sa accentueze importanta unui prieten in viata noastra si ce facem noi pt el:

    Around the corner I have a friend,
    In this great city that has no end.
    Yet the days go by and weeks rush on,
    And before I know it, a year is gone.
    And I never see my old friends face,
    For life is a swift and terrible race.
    He knows I like him just as well,
    As in the days when I rang his bell.
    And he rang mine but we were younger then,
    And now we are busy, tired men.
    Tired of playing a foolish game,
    Tired of trying to make a name.
    ‘Tomorrow' I say! 'I will call on Jim
    Just to show that I'm thinking of him.'
    But tomorrow comes and tomorrow goes,
    And distance between us grows and grows.
    Around the corner, yet miles away,
    'Here's a telegram sir,' 'Jim died today.'
    And that's what we get and deserve in the end,
    Around the corner, a vanished friend.
    Remember to always say what you mean.
    If you love someone, tell him!

    RăspundețiȘtergere
  4. Suntem parte di trecut iar ''acum'' peste putin timp va deveni trecut..asta e viata ..dorim sa fim mereu fericiti, sa stergem greselile cat mai repede si sa facem cat mai multe lucruri intr-un tim scurt.. ca cine stie : nu o sa mai fie timp! pai asta e problema ca analizam prea mult acest aspect si nu lasam spatiu pentru present.

    RăspundețiȘtergere
  5. Aici e loc de dat cu capu! -glumesc oarecum; adica de comentat.. Insa dupa un post pe blog atat de frumos, orice comment e..in plus.

    Nu trebuie sa plangem clipele ratate.. eu cred ca asta le era menirea.. sa le ratam.

    Aici si acum. Nu ne putem bucura de aici si acum daca ne gandim cate clipe ratate avem.

    Uneori sunt buni semenii nostrii.. buni ca ne trezesc la realitate...iar Utzu a devenit brusc important! nu stiu cine este, dar sunt foarte curioasa. Poate si mie mi-ar prinde bine cuvintele lui.

    RăspundețiȘtergere