luni, 14 iunie 2010

"It matters how you're gonna' finish!"

Am ajuns sa cred ca traim intr-o lume in care mult mai multe sunt posibile decat imposibile si asta depinde doar de noi. De cele mai multe ori fugim de aceasta responsabilitate aplicand formula magica: "E soarta" sau "E destinul meu". Sustin sincer ideea ca "Lenea este manifestarea entropiei in natura umana" pentru ca de cele mai multe ori efortul de a ne ridica trebuie depus de noi insine si nu poate face asta pentru noi absolut nimeni, nici macar cei carora le suntem cei mai dragi. Depinde doar de noi si asta in mod sigur nu ne place. Doare, necesita efort, necesita perseverenta, confruntarea cu tine insuti si speranta pozitiva. Va rog daca aveti ceva timp sa urmariti un exemplu admirabil pe care ni-l da Nick Vujicic care desi nu are maini si picioare se ridica deasupra noastra si ne imbratiseaza cu o dragoste care efectiv te nauceste.

Acestea sunt cuvintele sale:

"Sunt momente in viata cand cazi si simti ca nu mai ai puterea sa te ridici. Voi credeti ca aveti speranta? Va spun eu ceva acum: Sunt acum jos, cu fata la pamant si nu am nici brate, nici picioare. Ar trebui sa fie imposibil pentru mine sa ma ridic.Dar...NU ESTE!! Vedeti... Voi incerca si de 100 de ori sa ma ridic si probabil voi cadea. Dar atunci cand cad si renunt credeti ca as avea vreo sansa sa ma mai ridic vreodata?... NICI UNA. De aceea atunci cand cad incerc din nou si mai incerc si incerc in continuare pentru ca vreau sa va spun asta: nu aici este sfarsitul. Ceea ce conteaza este cum finalizezi... si in mod sigur daca veti incerca veti gasi puterea sa va ridicati."





Putem sa indraznim sa spunem ca am incercat de prea multe ori?

4 comentarii:

  1. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  2. Nu cred in cuvintele "E soarta" sau "destinul meu" si asta deoarece nu ne este scris un destin. Exista doar povesti de adormit copiii. Destinul si-l face fiecare, cu creierasul sau cel activ/ sau nu... In incercarile grele ale vietii trebuie sa intelegem si sa aplicam cuvintele "speranta moare ultima". Daca esti optimist, reusesti. Chiar si atunci cand lumea din jurul tau e pesimista.

    Cam lung comentariul, dar as dori sa postez o micuta povestioara ca exemplu:

    "A fost odată un grup de broscuţe ... care voiau să se ia la întrecere. Ţelul lor era să ajungă în vârful unui turn foarte înalt. Se adunaseră deja mulţi spectatori, pentru a urmări cursa şi pentru a le încuraja pe broscuţe.
    Cursa urma să înceapă. Totuşi, dintre spectatori, nu credea nici unul că vreuna dintre broscuţe va reuşi să ajungă în vârful turnului. Tot ce se auzea erau exclamaţii de genul: „Oh, ce obositor!!! Nu vor reuşi niciodată să ajungă sus!“ Sau: „Nici nu au cum să reuşească, turnul este mult prea înalt!“

    Broscuţele începură să abandoneze ... Cu excepţia uneia singure, care se căţăra vioaie mai departe ...
    Spectatorii continuau sa strige : „E mult prea obositor! Nu va putea nimeni să ajungă sus!“
    Tot mai multe broscuţe se resemnau şi abandonau... Doar una singură se căţăra consecvent mai departe. Nu voia cu nici un chip să abandoneze!
    În final renunţaseră toate, cu excepţia acelei broscuţe care, cu o imensă ambiţie şi rezistenţă reuşi să ajungă singură în vârful turnului.
    După aceea, toate celelalte broscuţe şi toţi spectatorii au vrut să afle cum a reuşit broscuţa să ajungă totuşi în vârf, dupa ce toate celelalte se văzuseră nevoite să
    abandoneze cursa.
    Unul dintre spectatori se duse la broscuţă să o întrebe cum de a reuşit să facă un efort atât de mare şi să ajungă în vârful turnului.
    Aşa s-a aflat că... broscuţa învingătoare era SURDĂ!!!

    Morala?
    Nu asculta niciodată de oamenii care au prostul obicei de a fi intotdeauna negativi şi pesimişti... fiindcă ei îţi răpesc cele mai frumoase dorinţe şi speranţe pe care le porţi în suflet!
    Gândeşte-te mereu la puterea cuvintelor, căci tot ceea ce auzi sau citeşti te influenţează în ceea ce faci!
    Prin urmare , FII MEREU… OPTIMIST!"

    RăspundețiȘtergere
  3. Frumos Ildiko... multumesc de povestioara .. am retinut-o si am sa o spun mai departe

    RăspundețiȘtergere
  4. Am avut ocazia in 2007 si apoi in 2009 sa il cunosc personal pe Nick Vujicic si sa schimb cateva cuvinte cu el.E un om luptator(in adevaratul sens al cuvantului), un om optimist si perseverent chiar daca viata i-a oferit numai greutati si suferinta.
    Stau de multe ori si ma gandesc la mine si la cum actionez eu in situatiile mai dificile din viata(care nu sunt nici pe departe k ale lui Nick) si constat cu tristete k de multe ori cedez foarte usor si repede, ma dezamagesc si nu mai lupt.
    Pt mine Nick a fost si este un perosnaj pozitiv de care imi amintesc atunci cand sunt trantita la pamant si sunt gata sa cedez si sa nu mai lupt.....Have a nice day for all

    RăspundețiȘtergere